Ketenangan Abadi

Sesungguhnya Isteri itu pakaian bagi suami dan suami itu pakaian bagi isteri

Pelamin Impian

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Kahwinilah wanita itu kerana empat perkara, kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya. Pilihlah wanita yang beragama, engkau akan selamat".

Bersama Berbahagia Hidup Bersama

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

Mawar Merah Lambang Cinta Sejati

Diantara tanda-tanda kekuasaan Allah ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antara kamu rasa kasih dan sayang. (Ar-Rum 21)

Cara memujuk isteri yang merajuk

Macam mana nak pujuk isteri kalau depa merajuk ni, tak kan nak tinggikan suara plak. Nak pujuk, tapi tak tau nak buat macam mana. Kalau anda nak pujuk anda nak kata apa kat dia. Jadi kalau tak tau nak kata apa jangan bimbang, video kat bawah ni akan tunjuk cara cam ner nak pujuk.

video

 Anda tak perlu kepada kata-kata, pujuk cara perbuatan dan tindakan lebih berkesan dari kata-kata.

Amacam, boleh cuba kot!!

Perkahwinan TMJ dengan Khaleeda Bustamam

Tunku Mahkota Johor(TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim telah selamat menamatkan zaman bujangnya pada pagi 24 Oktober 2014 lalu dengan gadis bertuah Cik Khaleeda Bustamam. Majlis bertunang dan akad nikah dilangsungkan secara tertutup yang dihadiri oleh kerabat diraja dan keluarga terdekat sahaja. Istiadat tersebut berlangsung dengan lancar di Istana Bukit Serene.

Walaupun begitu, upacara persandingan akan diadakan pada 8 November 2014 dan rakyat berpeluang melihat secara dekat pasangan mempelai diraja itu. Menurut Yang Dipertua Jumaah Majlis Diraja Johor, Datuk Abdul Rahim Ramli, pasangan tersebut bakal menaiki kereta tanpa bumbung dari Istana Bukit Serene menuju ke Istana Besar Johor di sini bermula pada 8 malam hari tersebut.

Rakyat negeri Johor boleh berhimpun di sepanjang jalan dari Istana Bukit Serene ke Istana Besar Johor sekiranya mereka mahu melihat lebih dekat pasangan Tunku Ismail dan Cik Khaleeda pada 8 November ini.

Jom kita tengok gambar majlis pernikahan TMJ dan  Cik Khaleeda Bustamam.





Khaleeda Bustamam
Khaleeda Bustamam

Apa kata pakar IT??

Apa la kaitan pakar IT dengan perkahwinan ni agaknya, ada kaitan ker? Mungkin ada yang jawab ya, mungkin anda jawab tak, tak tau ler... Namun bila tanya kepada pakar IT mungkin ada persamaan antara hati lelaki dan wanita dengan teknologi sekarang ni. Dengar elok2 ayat2 yang diberi oleh pakar IT di bawah:-

Pakar IT ada bagi tahu...
Hati Perempuan macam MIFI/WIFI
Hanya orang yang ada password sahaja boleh buka...

Hati lelaki macam BLUETOOTH
Bila dekat dia sentiasa connect
Tapi bila berjauhan dia akan
Try to search a new device...

Apa yang anda faham dari kata-kata pakar di atas?
Ya sifat seorang perempuan ni lelaki kena tahu cara macam mana nak memujuk, mengorat, mendekatinya dengan cara yang dia suka. Kalau anda tahu cara-cara bagaimana mendekati seorang perempuan dengan cara yang dia suka, maka anda telah menemui PASSWORD kepada perempuan itu dan anda boleh membuka pintu hatinya untuk menerima anda. Jika anda masih belum jumpa password itu, jangan putus asa, teruskan mencuba, mana tau kalau-kalau password yg. anda gunakan itu mungkin betul.

Sifat seorang lelaki ni pulak lain dari perempuan. Ya la macam BLUETOOTH, bila dekat dia sentiasa nak connect jer tapi bila jauh dia sentiasa dok searching jer...kot-kot ada device yang baru kan...Sebab tu lelaki ni mudah tertarik kepada perempuan, tak kira la isteri ker atau sapa-sapa jer...Sebab tu kadang-kadang kita dengar suami orang mengorat isteri orang, lelaki menggoda janda dan macam-macam.

Rasanya ada kebenaran jugak apa yg pakar IT tu kata. Apa yang penting pandanglah kepada diri masing2, sama ada WIFI atau pun BLUETOOTH kita kena jaga tatasusila orang timur apatah lagi agama, pandai-pandailah berpacaran...

www.flickr.com
More photos or video tagged with kahwin on Flickr