Betul ker Love bite tu Bahaya??

Bagi anda yang dah berkahwin, mungkin ada pengalaman tentang love bite kan, sama ada anda yang buat love bite tu atau anda yang kena loce bite tu, ha...ha... Tapi sedarkah anda, apa kesan dari love bite tu pada pasangan anda, bagi yang sihat tubuh badan mungkin tak jadi masalah, tapi bagi yang dah ada tanda-tanda penyakit terutamanya berkaitan jantung, perlu ambil kira jugak benda ni.
Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu. Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut. Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

Jadi, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan nak dapat seronok dan kepuasan sementara punya pasai hingga jadi benda-benda yang kita tak mau dengar.

www.flickr.com
More photos or video tagged with kahwin on Flickr