Hujan, jangan baca buku ini...


Anda nak kakwin ker musim cuti sekolah tahun ni? Mungkin ramai yang nak melangsungkan perkahwinan hujung tahun ni.... TAHNIAH. Banyak kenduri kahwin masa sekarang ni. Semalam pun penulis ada kenduri kahwin..... Jenuh susun jadual. Kepada bakal pengantin, satu jer nak pesan, sekarang ni musim hujan, penulis pergi kenduri semalam pun hujan rintik2. Kalau di Pulau Pinang, kenduri kahwin sampai jam 5.00 petang dok ada lagi. Tapi sebelah Perak, sekitar jam 2.30 tu dah clear dah kenduri. Negeri2 saya tak pasti macam mana, boleh share komen kat bawah nanti.

Jadi musim hujan ni, katakan hujan turun time orang baru nak start makan, koi 12 tu hujan turun, payah jugak tetamu nak datang tu. Jadi lauk mungkin ada banyak lagi. Ada kemungkinan kena lajak ler kenduri tu sampai jam 4-5 petang. Katakan jam 2 petang baru hujan stop, lepas tu la kot tetamu boleh hadir kenduri. So, kena stanby jugak kot untuk lajakkan masa makan tu, kot-kot hujan masa hari kenduri tu dan tak nak membazir. Kena fikir-fikirkan jugak dia punya contingency plan dia.

Ok, lagi satu kalau nak dapatkan panduan nikah, sekarang time promosi, lepas ni harga macam balik asal. Biasa la penulis buat promosi time cuti sekolah, banyak kenduri niiiii....




Selamat pengantin baru kepada bakal pengantin tahun ni. Terima kasih

www.flickr.com
More photos or video tagged with kahwin on Flickr